top of page

Kde si kúpiť výletnú plavbu

Každý z nás keď nakupuje ma tendenciu rozmýšľať, kde nakupovať tak, aby nakúpil za najlepšiu možnú cenu. Veľa otázok k nám smerovalo hlavne týmto smerom, či kupovať plavbu priamo od lodnej spoločnosti alebo cez oficiálneho distribútora.


Neexistuje na túto otázku univerzálna odpoveď. Na jednej strane je úplne jedno či si plavbu kúpite u lodnej spoločnosti alebo u oficiálneho distributora, pretože cena bude vždy rovnaká. To je pozitívna správa pre každého, kdo sa rozhodne si kúpiť plavbu. Cena bude vždy rovnaká, pretože lodné spoločnosti majú svoju oficiálnu retailovú cenu, za ktorú by sa produkt mal predávať.


V prípade, že viete, že cena je rovnaká, tak jediným faktorom, ktorý môže byť rozhodujúci je schopnosť komunikácie a dostupnosť informácií pre vás. Zo skúsenosti v prípade, že kontaktujte lodnú spoločnosť, tak to bude komplikované, pretože musíte hovoriť anglicky, taliansky, španielsky aby ste sa dohovorili. A aj v prípade akýchkoľvek ďalších dotazov to bude vždy pre vás prekážkou.

V tomto prípade majú výhodu lokální partneri, ktorí hovoria vašim jazykom a sú schopní vám pomôcť a odpovedať na vaše otázky. Taktiež aj ich kontakt s lodnou spoločnosťou je viac priamočiary a dokážu vám skôr pomôcť vybaviť určité veci ako keď sa ich budete snažiť vybaviť vy sami. V tomto segmente je to presne naopak, že pomoc distribútora môže byť podstatne väčšia ako keď sa budete snažiť riešiť rezerváciu priamo.


Na každom trhu existuje len niekoľko oficiálnych partnerov ktorí majú priamy styk s lodnou spoločnosťou.


V našom prípade, keď vyhľadávame plavby, tak najviac prehľadný filter má pre nás https://www.cruiseget.com/sk/ kde viete filtrovať plavbu podľa rôznych parametrov a tak získať prehľad o tom čo je dostupné a približne za akú cenu. V detaile produkte vždy nájdete informáciu o všetkých poplatkov ako sú prístavné poplatky (pri 7 nočnej plavbe to je cca 160 - 180 Eur - to sú poplatky ktoré prislúchajú priamo prístavom a nie lodným spoločnostiam) a servisné poplatky (to je tz. povinné sprepitné pre celý kolektív pracujúcich na lodi (tj približne 11 Eur / noc / os.). Mimo toho vidíte prehľadne itinerár a ďalšie informácie o samotnej plavbe.


Nech už sa rozhodnete kúpiť plavbu kdekoľvek, dôležité je aby ste si vybrali to najlepšie pre vás a užili si tento typ cestovania do sýta.




78 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page