top of page

Top 10 najväčších výletných lodí na svete

Výletné lode sú rok po roku väčšie čo do rozmerov tak do kapacity ktorú ponúkajú. Pozreli sme sa na aktuálne 10 najväčších lodí (podľa hmostnosti) ktoré sa plavia a ktoré môžete vyskúšať.


Najväčšou loďou je Icon of the Sea od Royal Caribbean s celkovou hmotnosťou 250 tisíc ton, ubytuje až 5610 pasažierov o ktorých sa bude starať celkovo 2350 posádky. Zaujímavosťou je, že prvých 6 miest obsadzujú lode od Royal Caribbean. To znamená ak chcete vyskúšať aké je to sa plaviť na najväčšej lodi sveta, musíte vyskúšať zážitok na Royal Caribbean.

Prvá loď od Royal, ktorá je poháňaná s LNG (v súčasnej dobe najčistejší pohon ktorý existuje v segmente výletných lodí). Na lodi celkovo nájdete 8 takzvaných susedstiev, 6 tobogánov (ktoré držia svetové rekordy), prvý bar priamo v bazéne, infinity bazén, Aqua Dome venue, miesto pre rodiny s detmi rozprestierajúce sa na 3 palubách a viac ako 40 rôznych možností pre jedlá.

Opäť loď od Royal Carribean ktorá bola svojho času jednotkou je aktuálne dvojkou na zozname. Aj tu nájdete takzvané susedstva so všetkými vymoženostiami ktoré najdete aj na Icon of the Sea, Úprimne veľa rozdielov nenájdete na oboch lodiach a obe lode sú skutočne zážitkom.

Loď Royal Caribbean aj do tretice. Celková kapacita 5500 pasažierov. Ako môžete vidieť veľkostne sú lode veľmi podobné.

6. Allure of the sea

Prvá loď od MSC tz. World Class kategórie. Aj táto loď je poháňaná s LNG, čo je najviac pokročilý pohon v segmente. Na palube nájdete viac ako 30 rôznych reštaurácií. Loď je zaujímavá vo svojom vyhotovení a pripominá hybrid medzi štýlom Royal Caribbean and MSC. Je to prvá mega loď od MSC, ktorá bude mat pokračovanie MSC World America. Celková kapacita je až 6600 pasažierov.

8. Arvia od P&O Cruises

Loď od Costa Cruises, poháňaná s LNG. Krásna loď ktorá je skutočným zážitkom. Na palube nájdete zaujímavé otvorené bary, množstvo vonkajších ploch a miest na trávenie času s výhľadom na oceán. Obe lode aj Smeralda aj Toscana boli postavené tak aby vam dopriali čo najväčší pocit byť na mori. Celková kapacita je až 6600 pasažierov.


Ak sa rozhodnete vyskúšať ktorú koľvek z lodí z vyššie uvedenných, určite to bude nezabudnuteľný zážitok. Na každej z lodi nájdete množstvo atrakcií, zaujímavostí ktoré vás očaria a spravia z vašej dovolenky niečo na čo ešte budete dlho pamatať. Každý jeden pasažier sa môže tešiť na prvotriedné služby, jedlo a zábavú. Tak ako sme už viac krát spomenuli, výletné plavby sú najrýchlejšie rastúcim trendom, ktoré sa tešia obľube tak ako u mladých tak aj u staršieho publika.

Ak ste ešte neskúsili vašu prvú plavbu, tak rok 2024 by mal byť práve keď to vyskúšate. Dôležité je si vybrať s predstihom, pretože rok 2024 vyzerá byť rokom, kedy lodné spoločnosti budú vybookované už s veľkým predstihom. Doposiaľ každá spoločnosť oznámila pri koncoročných číslach a pri rezerváciach na rok 2024, že vývoj a trend je v predstihu takmer o 100% v porovnaní s minulým rokom.


Z toho vyplýva, že ak si chcete vybrať, tak ten správny čas je 4-6 mesiacov v predstihu, aby mali z čoho vyberať.




10 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page