top of page
cruisegetsk

7 tipov a trikov, ktoré vám pomôžu pri plavbách sa orientovať

Na začiatok, stačí sa vybaliť raz, napriek tomu, že precestujete 3, 4 a viac krajín. Taktiež si nemusíte robiť starosti s hľadaním reštaurácie, rezerváciami, čítaním odporúčaní a podobne. Na plavbe je ich vždy niekoľko k dispozícií len na skok od vašej kajuty. A večerná zábava, ak ste pripravení vyraziť na muzikál alebo iné predstavenie, každý deň je pripravené niečo výnimočné pre vás.

Napriek tomu, že to znie jednoducho, plavby sú stále veľkou neznámou pre väčšinu z nás. Čo si zabaliť, čo budem robiť v destinácií, kedy mám cestovať. Ako skúsený klient zo sveta plavieb dostávam tieto otázky veľmi často. Nižšie vám na inšpiráciu zdielam 7 tipov a trikov, ktoré vám pomôžu pri plavbách sa orientovať.


pohľad na východ slnka na palube lode
výletná loď

Pricestujte do prístavu o deň skôr. Ak sa rozhodnete využiť jeden tip, tak odporúčam práve tento. Príďte do prístavu skôr a využite tento čas na preskúmanie daného miesta v kľude, budete máť viac času sa zoznámiť s destináciou, byť v klude na druhý deň pri nástupe na loď a podobne. Napriek tomu, že to znie jednoducho, tento tip je veľmi podceňovaný zo strany klientov a určite má veľkú hodnotu.


Zabaľte sa do príručnej batožiny a buďte ekonomický Keď dorazíte do prístavu tak výhodou je, že veľké kufre (checked-in) môžete odovzdať a vaše kufre si nájdete vo vašej kajute o niekoľko hodín. Veľa ľudí si to chváli ale ja budem oponovať. Tak ako aj na letisku tak aj tu existuje šanca, že váš kufor nedorazí k vám (predsa na lodi je niekoľko tisíc ľudí a chyba sa môže stať). A vy určite nechcete riešiť situáciu s hľadaním kufra. Zabaľte sa ekonomicky do príručnej batožiny, ktorú môžete so sebou niesť. Týmto spôsobom ste mobilní, rýchly a limitujete chyby ktoré by mohli nastať počas tohto procesu. Týmto spôsobom aj ušetríte na cene za vašu letenku. Takže byť ekonomický je určite vhodné.


Zbytočne nechoďte nabalení

Použite túto stratégiu. Pripravte si veci na plavbu. Následne ich zredukujte o polovicu. Verte nám, zaobídete sa bez 4 druhov topánok a 4 rôznych šiat...V dnešnej dobe je väčšina plavieb v tz. casual móde, tz nepotrebujete mať so sebou celý šatník. Skuste si zobrať niečo funkčné na behanie po vonku, niečo jemne elegantné na večeru, niečo športové a máte vybavené. Koniec koncov menej oblečenia vám uľahčí každodenné rozhodovanie čo na seba. A budete prekvapení, že to ide aj bez 4 párov topánok.


Ako je to s vlastnými nápojmi na palube Samozrejeme lodné spoločnosti preferujú keď konzumujete nápoje od nich, nakoľko tie sú za peniaze. Samozrejme na palubu neprídete so six-packom vína alebo piva, tak ako to nemôžete spraviť keď prídete do reštaurácie kdekoľvek. Avšak niektoré lodné spoločnosti vám umožnia si vziať na palubu aj nápoje. Royal Caribbean umožňuje priniesť jednu fľasu vína alebo champagne na kajutu so sebou. Ostatné spoločnosti ako MSC, Costa a ďalšie neumožňujú ani toto. Takže áno nápoje budete musieť vybaviť priamo na palube. Ale netreba sa toho obávať. Nižšie sa dozviete ako na to, tak aby vás to nestálo veľa.


Ceny nápojov na palube Costa (obdobné su aj pri MSC)

Negroni 7.30 Eur , Spritz Hugo 9.30 Eur, Margharita 9.30 Eur, Mojito 7.80 Eur, Blanc de Blanc Ferrari (Champagne) 38 Eur – 7 dcl fľaša, Prosecco – 31 Eur , Víno pohár – 5.70 Eur, Pivo 6.1 Eur – 0.5ltr, Heineken – 4 Eur / 0.33dcl, Cola – 3.7 plechovka 33 dcl, 1 Ltr Voda – 3.50 Eur, Espresso – 2.2 Eur, Capuccino – 3 Eur Nezabnudnite, že 15% je ešte povinná daň k cene ktore vidíte.

Cena nápojového balíka je 35 Eur / noc / osoba. To znamená treba si spočítať, čo sa vám viac oplatí. Dovolím si tvrdiť, pokial neplánujete extrémne vela piť, tak že platiť priamo za nápoje na palube je výhodnejšie

(napr. čo si môžete dať za deň: 2 kávy (4.4 Eur), 2 capuccina (6 Eur), 4 poháre vína (23 Eur), 2 koktejly (18 Eur), 2 fľaše vody (7 eur) – tz denne by vás to vyšlo 66 Eur (s daňou už). V takomto pripade ale asi nebudete mať takúto útratu každý deň, prave preto si myslim nápojový balik nie je nutný. Ale je to vec každého klienta.

Napr. nápojový balik MYDRINKS (od costy) má len 0.5 Ltr vody (fľaša na osobu) za deň. Tz ak by ste vypili viac vody tak už za ňu budete platiť. Možno si skôr môžete vybrať BALÍK VODA – máte 13 x 1 ltr minerálnych vôd za cenu 42 Eur (1 ltr = 3.23 vs keď kupujete po fľašiach tak to je 4 Eur (s daňou). Tz ušetríte cca 0.80 eur na fľaši

70 views0 comments

Comentarios


bottom of page