top of page
cruisegetsk

Norwegian Cruise Line - tipy na plavbu


NCL Prima
NCL Prima

Výletná plavba na palube Norwegian Cruise line? Sme si istí, že každý by bol nadčšený, avšak doposiaľ ľudia sú stále pripútaní hlavne k MSC a Costa cruises a tým pádom strácajú možnosť vyskúšať niečo, čo verím, by zmenilo ich pohľad na plavby. Ak ste už boli na palube MSC, Costa a ešte nie na Norwegian (NCL), tak sme radi, že vám môžeme predstaviť koncept NCL, ktorý si verím zamilujete tak ako každý kdo ich skúsil.


O čom je NCL ?

V prvom rade, netreba sa báť, tak ako MSC, Costa aj NCL ponúka všetky výhody výletných plavieb s ďalšími benefitmi ktoré sú práve súčasťou NCL plavieb. To znamená ak ste si zamilovali výletné plavby s jednou značkou, je jasné, že s NCL to nebude inak. Skúsime vám povedať prečo.

Samotné lode sú výnimočné (hlavne tie nové ako: Prima, Viva, Encore, Bliss, Escape, Getaway), pretože ponúkajú niečo čo je práve pre plavby podstatou. Veľké množstvo vonkajšich plôch, veľké bazény, dostatok sedenia, rôzne aktivity, tak aby každý kdo vstúpi na palubu mal čo robiť a mal dostatok vonkajšieho priestoru.


Zamerané na vonkajšie miesta: Áno veľa lodných spoločnosti ponúka bary, lounges s výhľadom von, avšak NCL ide o stupeň vyššie s tým ako sú vonkajšie plochy navrhnuté a usporiadané. Na nových ľoďiach nájdete veľké tz. pozorovateľne z ktorých máte krásny vyhľad von, kde máte či už bar alebo reštauráciu. Mimo toho na ľodiach nájdete množstvo skvele navrhnutých barov s nekonečným výhľadom.


The Haven – ak máte vyšší budget, tak odporúčame vám vyskúšať túto kategóriu (niečo obdobné ako MSC Yacht club) ale v prevedení NCL. Mohli by sme to opísať ako rezort vo vnútri rezortu. Táto časť má vlastny vstup, bazény, bary, reštaurácie.


Hlavné atríum NCL loď
Hlavné atríum NCL loď

Útrata na lodi – tak ako každá spoločnosť chce aby zákazník minul niečo na palube, NCL nie je odlišná. V tomto smere na lodiach NCL máte čo minúť. Máte možnosť vyskúšať skvelé špeciálne reštaurácie ktoré sú príplatkové, ďalej cena nápojového balíčka je určite vyššia v porovnaní s europskými spoločnosťami. Cena balíčka štandartne je 109 USD / os. / noc.


Vyskúšajte nove lode

Za uplynulé roky NCL uviedlo na trh niekoľko skvelých ľodí, ktoré by ste určite mali vyskúšať. Také ako Joy, Bliss, Viva, Prima (má ako jediná loď motokárovú dráhu cez viaceré paluby), Encore.


Rezervujte si svoje miesto

Na NCL to funguje tak, že mali by ste si stiahnúť app (každá lodná spoločnosť má svoju smart app) pomocou ktorej viete ľahšie fungovať. Pomocou app si viete rezervovať večerné predstavenia, rezervovať stôl v reštaurácií a podobne. Alebo taktiež akékoľvek iné aktivity. Určite rada, nečakajte na poslednú chvíľu a skúste si zarezervovať miesta vopred, tak aby ste sa vyhli tomu, že nebude viac miesta.


Atmosféra na palube

Spoločnosti Costa, MSC radíme medzi 3 plus až 4 hviezdičkové lode. Na druhej strane NCL môžeme určite zaradiť vyššie v tomto porovnaní. NCL má vyššiu kategóriu a určite váš pocit bude rovnaký niečo medzi 4plus až 5 hviezdičkový zážitok. Na druhej strane stále je tu dostatok zábavy a dobrý pocit, to znamená nemusíte sa báť toho, že to je vyššia kategória. Jednoducho povedané, váš pocit bude výnimočný na palube.


Fish n Chips NCL
Fish n Chips NCL

Free style cruising – Voľné plavby

NCL je jedna z mála spoločnosti ktorá je známa svojím voľným štýlom plavieb. Čo to znamená? To znamená, že nie ste obmedzenovaný tak ako pri iných spoločnostiach pevne stanoveným časom večere (prvá večera cca 1830 – 1900, druhá večera cca 2030 – 2100). To znamená môžete sa ísť navečeriať kedykoľvek to vám vyhovuje bez toho aby ste si museli vyberať čas. Stačí sa pozrieť do app či je reštaurácia otvorená a môžete ísť. Dizajn lodí sa môže odlišovať, samozrejme nové lode majú moderný upscale dizajn, staršie lode môžu mať dizajn ktorý korešponduje s starším rokom výroby. Na palube nájdete veľa dreva (nie tak ako na MSC veľa kovových, sklenenných a leštených povrchov), ktoré vám dajú pozitívny pocit.


Ceny

Cena plavby je vyššia ako Costa alebo MSC, ale na druhej strane zážitok je určite vyšší. Na druhej strane, môžete nájsť skvelé ponuky aj od NCL, kde cena bude nižšia v porovnaní s Costa alebo MSC. Práve preto, je fajn vždy porovnať všetky možnosti na trhu a vybrať si tú najlepšiu pre vás.

Napr:

NCL Prima s odchodom z Ríma na 10 nocí so zastávkami vo vnútornej kajute pre 2 osoby vychádza za cenu 4.783 Eur.

NCL Prima s odchodom z Galveston, Texas – Karibik na 7 nocí, cena vnútornej kajuty pre 2 osoby je 1.787 Eur čo je skvelá cena

Obľúbené odchody sú z prístavov pre Karibik (Miami, Orlando, Port Canaveral), pre európske destinácie sú to (Civitavechia, Atény, Barcelony)



Káva na NCL
Káva na NCL

Jedlo a reštaurácie

Všetci čo milujete dobré jedlo, tak si prídete na svoje pri NCL. Na palube je veľa špecializovaných reštaurácií ktoré sú za príplatok. Určite ich odporúčame, pretože v nich nájdete veľa skvelého. Samozrejme veľa ľudí zaujíma čo je už v cene.

V cene sú zahrnuté tieto reštaurácie:

Hlavné reštaurácie – rovnaký štýl ako nájdete u iných spoločnostiach. Rozdiel je ten, že NCL používa freestyle cruising – tz kedykoľvek môžete prísť a najesť sa počas otváracích hodín.

Garden cafe – to je názov pre tz bufetovú reštauráciu. Tu nájdete široké spektrum jedál.

The Local / O Sheehans – toto je miesto kde si vždy uchmatenete niečo pod zub, pretože to je 24 h otvorené


Povinné servisné poplatky

Tak ako každá spoločnosť aj NCL má povinné servisné poplatky. Denná sadzba je od 16 – 18 USD za noc / osoba. Táto sadzba je pre každého kdo je starší ako 3 r. Tz je to o niečo drahšie vs Costa, MSC.

Tento poplatok sa dá zaplatiť dopredu alebo priamo na lodi.

V prípade, že si kúpite nápojový balíček, tak NCL ma 20% daň, tz cena za nápojový balíček napr je 109 USD / deň tz treba k tomu pripočítať 20% ešte.



Výhľad v Santorini, NCL
Výhľad v Santorini, NCL

Destinácie

NCL má jednu z najlepších ponúk destinácií medzi lodnými spoločnosťami. Či už by ste chceli preskúmať Áziju, Karibik, stredomorie, vždy nájdete niečo čo je iné odlišné v porovnaní s klasikou od MSC a Costa.


Záver

Ak vám váš rozpočet umožní, určite by ste mali ísť vyskúšať NCL, pretože pocit ktorý budete mať, je ako ten keď prvý krát vyskúšate niečo čo je lepšie ako na čo ste zvyknutí (Costa, MSC...). Áno cena je vyššia, avšak na druhej strane pocit z cestovania s NCL bude samotným pôžitkom pre vás.





29 views0 comments

Commentaires


bottom of page