top of page

Plavby v stredomorí 2024 s deťmi

Ak hľadáte niečo špeciálne pre vaše deti na leto 2024, prečítajte si viac tu a nechajte sa inšpirovať.


Vodný svet na palube lodi
Vodný svet na palube lodi

Rozhodli sme sa napísať tento krátky post o tom, aby ste mali prehľad o plavbách v stredomorí hlavne pre rodiny s odchodom jun, júl, august 2024. Hneď na začiatku treba povedať, že toto obdobie je najviac žiadané a práve preto aj ceny budu reflektovať najväčšiu sezónu a dopyt.

Každá loď má len limitovaný počet kajút ktoré sú k dispozícií pre 3 alebo 4 členné rodiny. Z toho dôvodu, nemôžeme byť prekvapení, keď cena viac lôžkových kajút je viac ako by sme čakali, respektíve ak dopytujeme plavbu na jar, tak zvyčajne dostupnosť na leto je nulová.

To znamená ak by ste chceli ísť na plavbu v letnom termíne a zamýľate si vziať 3 alebo 4 lôžkovú kajutu, mali by ste spraviť už teraz aby ste mali dostupnosť. Pretože inak riskujete, že bližšie k termínu odchodu nebude žiadna dostupnosť.


Skúsme si predstaviť koncept výletnej plavby pre rodiny s deťmi. Zvyčajne lodné spoločnosti ako Costa, MSC, NCL majú na palube takzvané detské kluby, kde sa deti vedia zabaviť či už sami alebo s rodičmi.


Costa Cruises pre deti

Na palube nájdete:

  • vodný park a tobogány (na určitých lodiach)

  • Squok club (detský klub) rozdelený podľa veku (3r - 6r, 7r - 11r, 12r -14r, 15 - 17). To znamená v každej kategórií sú iné atrakcie pripravené pre deti aby si užili zábavu aj oni. Deti do 3r musia byť vždy v sprievode rodiča.

  • Na palube je možný aj babysitting, stojí 10 Eur / hod.

  • Costa Toscana a Smeralda majú dokonca aj reštauráciu určenú pre rodiny s deťmi s menu pre deti

  • Vonkajšie športoviská určené pre športové aktivity

  • Vnútorné atrakcie a videohry

  • A samozrejme spoločne strávený čas pri cestovaní a objavovaní nových destinácií s rodičmi


Výhoda pri rezervácií kajuty s deťmi je to, že platia iba rodičia a deti sú zadarmo (platia len prístavné poplatky). Avšak pozor to platí len mimo hlavnej sezóny, Počas hl. sezónny - leto Costa zvykne navýšiť cenu prvého a druhého lôžka, tz. deti sú len za prístavne poplatky avšak cena sa premietne do prvých lôžiek.

Veľkou výhodou je, že Costa má aj kajuty pre 5 os. avšak vo veľmi malom počte. To znamená musite rezervovať veľmi skoro.

V prípade ak cestuje 1 dospelý a 1 dieťa v jednej kajute, dieťa by malo platiť len 50% z ceny dospelej osoby

V prípade, že si rezervujete 2 kajuty a v jednej sú rodičia a v druhej deti, druhá kajuta (musí byť len vnútorná) je za 50% zľavu (cena plavby bez prístavných poplatkov). Prvá kajuta musí byť rezervovaná v All inlc kategórií a druha stačí My Cruise. Je to celkom dosť veľké ušetrenie a vy získate viac priestoru. Ale pozor nie je to vždy možné, pretože sa vyžaduje aby kajuty boli blízko pri sebe. Ak kajuty nie su dostupné, nie je možné využiť tento benefit.



MSC pre deti

  • vodný park a tobogány (na určitých lodiach)

  • vnútorné a vonkajšie zábavné časti pre deti (stavanie lega, videohry, atď)

  • Detský klub rozdelený podľa veku - 6 mes - 3 r ( v spolupráci s CHICO na lodiach je časť pre deti, kde deti vedia rozvýjať svoju aktivitu.), 3r - 6r v spolupráci s LEGO majú deti možnosť staviať rôzne stavebnice, mimo iných hier a aktivít, 7- 11r. aktivity ako tanec, hudba, umenie, šport sú pripravené v tejto kategórií, 12 - 14r. klub, 15 - 17r

  • 24hr servis do kajuty

  • aktivity ako VR zážitok, F1 simulátor, video hry, zip line, rôzne arkády

  • v Karibiku má MSC vlastnú Marine Reserve Ocean Cay (privátny ostrov) kde sa viete kúpať a zabaviť spolu na pláži


Čo sa týka ceny plavieb pre rodiny. Tak MSC má politiku kde rozdeluje vek detí do 12r a od 12r. Sú plavby kde deti sú zadarmo a sú plavby kde deti platia malú časť (nie plnú cenu dospelej osoby). Na konci dňa cena výjde približne rovnako či už rezervujete Costa alebo MSC.



Tak ako Costa a MSC aj na palube ostatných lodných spoločností ako Norwegian Cruise Line alebo Royal Caribbean nájdete rovnaké atrakcie a aktivity, detské kluby, ktoré zpríjemnia rodinnú dovolenku pre celú rodinu. Americké lodné spoločnosti ešte prevyšujú kvalitou hlavne čo sa týka večerných programov, ktoré sú plné akrobatov, umelcov, spevákov a iných zaujímavých hostí. Samozrejme to sa týka hlavne večernej zábavy pre vás.





Áno plavby sú skvelý produkt pre rodiny s deťmi, pretože vaše deti si užijú neuveriteľnú zábavu. Deti majú každý deň unikátny program, ktorý nemúsite vymýšľať vy. Mimo toho im ukážete niečo načo budú spomínať ešte veľmi dlho, pretože to nebude len jedmo miesto ktoré objavia ale hned niekoľko naraz. Mimo toho si užijete aj vy, pretože získate možnosť si odýchnuť zatiaľ čo vaše deti majú vlastný program na lodi.


38 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page