top of page

Top 10 plavieb v zime 2024

Toto je zvyčajne čas v roku, kedy veľa z nás hľadá možnosti vycestovať von za slnkom a pekným počasím. Zima a krátke dni nás nútia zmeniť prostredie a skúsiť si skrátiť tento čas práve cestovaním za teplom a novými zážitkami. Pre tých ktorí už dávno naplánovali svoje cesty asi tento článok nebude, ale pre všetkých tých, ktorí chcú ale ešte nemajú nič rezervované tak verím, že môžeme inšpirovať.

Pozreli sme sa aktúalne na 10 najzaujímavejších itinerárov s odchodom medzi januárom až marcom, ktoré veríme, že by mohli zaujať a inšpirovať.




Taliansko
Taliansko

Stredomorie


Costa Smeralda z Barcelony 29.1.2024, 6 dní - výhodou je, že navštívite Mallorcu a Sicíliu, to znamená aj počas januára cez deň by ste mali mať pekné počasie a tak si užiť viac slnka s výhľadom na more. S tým, že v týchto krásnych mestách môžete ochutnať lokálne špeciality a dopriať si prechádzku úplne v kľude bez veľkého počtu turistov. Plus Costa Smeralda je novšou loďou od Costa Cruises, kde ochutnáte skvelé jedlo a užijete si krásne výhľady.

Cena vnútornej kajuty pre 2 osoby začína na 778 Eur (vrátane prístavných poplatkov), balkónová kajuta 1118 Eur


MSC World Europa z Barcelony 26.1.2024, 8 dní - pri tejto plavbe sa môžete tešiť na jednu z posledných ľodí od MSC, ktorá patrí medzi najväčšie na svete, na ktorej nájdete veľa zaujímavých atrakcií, ktoré potešia rôznorodé publikum. Mimo toho navštívite Maltu a Siciliu, kde by ste opäť mali mať krásne počasie a tak si užiť slnko a more.

Cena vnútornej kajuty pre 2 osoby začína na 998 eur (vrátane prístavných poplatkov), balkónová kajuta od 1478 eur (vrátane prist. poplatkov)


Celebrity Infinity z Atén, 15.3.2024, 11 dní - pri tejto plavbe sa môžete tešit na to, že spoznáte grécke ostrovy z lode. S jednou nocou v Thessalonikach, ďalej Rodos, Kréta, ale aj Cyprus a Turecko toto všetko môžete zažiť a tak si dopriať pekné počasie a spoznávanie krásnych miest na lodi od Celebrity ktorá sa radi medzi vyššiu kategóriu ako Costa, MSC.

Cena vnútornej kajuty pre 2 os. začína na 1241 Eur (vrátané prístavných poplatkov), cena balkónovej kajuty je 1814 Eur (vrátane prist.popl)




 

Dubai Marina
Dubai Marina

Emiráty


Costa Toscana z Dubaja, 6.1.2024, 8 dní - ak ste už boli v Dubaji nevadí, zážitok preskúmať Emiráty na lodi je fakt skvelý, pretože mimo toho že môžete byť blízko Dubaj Marína, pretože tam loď kotví, odkiaľ máte 15 min pešo na pláž a prístup ku všetkým atrakciám je perfektný. Neuveriteľný pohľad sa vám naskytne z lode, kde uvidíte krásnu panoramu dubajských mrakodrapov z najlepšej polohy. Mimo toho navštívite čarovný Omán, nazriete do Qataru, Abu Dhabi a tak získate lepší prehľad čo kde je. Jedna z nových ľodí od Costy je fakt zážitok, spolu so skvelým jedlom je to náš tip.

Cena vnútornej kajuty pre 2 osoby je 718 Eur (cena vrátane prístavných poplatkov) čo je fakt znamenitá cena komplet ubytovanie a jedlo plná penzia, balkónová kajuta 1278 Eur čo je tiež skvelé.


MSC Virtuosa z Dubaja 3.2.2024, 8 dní - MSC itinerár je odlišný, pretože navštívite aj Bahrajn a Sir Bani Yas ostrov. Virtuosa je tiež veľmi dobrá loď a spolu na tomto itineráry je to zaujímavá kombinácia, ktorá vás môže osloviť. V tomto prípade záleží či chcete vidieť viac Bahrajn a Sir Bani Ostrov alebo Costa program s Omanon.

Cena pre 2 osoby vnútornej kajuty 1038 Eur (vrátane prístavných poplatkov), cena balkónovej 1838 Eur



 

Thajsko
Thajsko

Ázija


Norwegian Cruise Line - Jewel 27.1.2024 z Malajzie 12 dni- Začnite v Malajzii, kam sa viete jednoducho dopraviť letecky z Viedne a prejdite za 12 dní magickú juhovýchodnú áziju kde budete môcť vidiet - Malajziu, Thajsko, Singapore, Indonéziu a aj Bali kde skončíte a môžete si ešte pobyť predĺžiť. Tento itinerár je vážne vynikajucí, pretože si užijete to najlepšie čo Ázija ponúka a budete mať čas sa aj okúpať a predĺžiť si cestovanie.

Cena pre 2 osoby vo vnútornej kajuty je 2312 Eur (vrátane prístavných popl.), cena balkónovej je 3800 Eur


Royal Caribbean - Spectrum of the Sea z Singapore 2.1.2024, 10 dní - Vydajte sa zo Singapore kam je jednoduchý spoj z Viedne a začnite svoju cestu a objavte nasledovné miesta ako Vietnam a Thajsko

Cena pre 2 osoby vo vnútornej kajute je 2289 Eur (vrátane prístavných popl.), cena balkónovej kajuty je 3129 Eur (vrátane prístavných poplatkov)


Royal Caribbean - Serenade of the Sea - 13 dní z Hong Kongu - toto je neuveriteľný itinerár na lodi od Royalu, pretože sa vám podarí vidieť miesta ako Taipei, Japonsko, Južná Korea až zakotvíte v Čine (Peking). Toto je krásna cesta kedy spoznáte magické mesta Ázije v tomto pestrom itineráry

Cena pre 2 osoby vo vnútornej kajute je 4620 Eur (vrátane prístavných popl), cena balkónovej kajuty 8110 Eur



 


Karibik


Costa Fortuna na 8 dní z Pointe Pitre (Guadalupe) - prejdite východný karibik a navštívte miesta ako Curacao, Grenada, Svatá Lucia a Dominka a zažite pravé karibské dobrodružstvo. Počas tejto plavby budete mať dostatok času na kúpanie a spoznávanie lokálných kultúr a zážitkov. Samozrejme by sme odporúčali prísť o 2-3 dni skôr a tak si predĺžiť dobrodružné cestovanie v tomto raji. Výhodou štartu z tejto destinácie, že nestratite veľa dní na mori ako keď idete z Miami.

Cena pre 2 osoby vnútornej kajuty je 1098 Eur (vrátane prístavných popl.), cena balkónovej kajuty je 1678 Eur (vrátane prístavných poplatkov)


MSC Seashore 8 dní z Port Canaveral (Florida)- Nechajte sa očariť prírodnou rezervou Ocean Cay (privátny ostrov od MSC), alebo preskúmajte miesta ako Belize a Mexico. Tento výlet zažijete na novšej lodi od MSC a tým pádom sa môžete tešiť na veľa zážitkov a nových miest počas tejto cesty. Tým že začnete na Floride asi na Miami tak si môžete dať pár dni na Miami a následne prejsť na Port Canaveral (cca 3 h od MIA)

Cena pre 2 osoby vnútornej kajuty 1158 Eur (vrátane príst.popl), balkónova kajuta 1738 Eur


Toto bolo top 10 plavieb ktoré veríme, že sú fakt zaujímave hlavne pre svoj itinerár, cenu a hodnotu ktorú získate. Avšak máte tu ešte jednu plavbu, ktorá je 11, ktorá si zaslúži spomenúť, pretože je to tiež krásny itinerár.




 

Top Extra

Norwegian Cruise Line - Bliss - 16 dní z Los Angeles - Ak chete veľa vidieť a zažit, tak táto cesta je na to ako stvorená. Pripravte sa na skvelý začiatok v LA odkiaľ si to namierite cez Mexico (cabo san lucas, Acapulco, Puerto Vallarta) až do Guatemaly, cez Panamský prieplav až do Kolombie a cestu ukončíte v Miami. Počas tejto cesty zažijete všetko - pláže, kultúrne miesta, dávne miesta, náučne miesta, jednoducho je to fakt zážitok. Milujeme plavby ak začínajú niekde inde a končia niekde inde, pretože stále objavujete nové miesta.

Cena pre 2 osoby vo vnútornej kajute je 3818 Eur (vrátane prístavných popl), cena balkónovej kajuty je 4838 Eur (vrátane prístavných popl)


Ako ste mohli vidieť, poskytli sme vám zaujímavé tipy pre vaše cestovanie. Nezabúdajte, že plavby môžu byť dobrodružné cestovanie a závisí len na vás či si vyberiete plavbu skôr pre komfort alebo preto, že dokážete vidieť zaujímavé destinácie a tak zažiť veľa čo je veľké dobrodružstvo.


73 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page